شاهزاده رضا پهلوی با «قطعی» دانستن سقوط جمهوری اسلامی، گفت که «وظیفه اصلی نیروهای سیاسی قبل از هر چیز متحد بودن سر تشکیل یک نهاد رهبری برای انتقال قدرت از این حکومت به حکومت آینده است.»
او در مصاحبه با برنامه «خط قرمز» افزود که در این بازه زمانی باید «حکومت موقت» برای اداره امور مملکت و انتخاب نمایندگان مردم در مجلس موسسان برای بررسی و تدوین قانون اساسی جدید تشکیل شود.
شاهزاده رضا پهلوی در اینجا برای نخستین بار گفت که از نظر او «نیروهای معروف اپوزیسیون قدیمی و کلاسیک» برای این مرحله مناسب نیستند و «چهرههای جدیدتری باید پیدا بشوند.»
او درباره این «چهرههای جدید» توضیح داد: «چهرههایی که پاسخگوی امروز مردم باشند، چهرههایی که از نسل امروز برآمده باشند. نه کسانی که دستشان آلوده است و اصلا باعث و بانی این وضعیت بودند در وهله اول.»
وی تاکید کرد: «این حرف من نیست، حرف میلیونها جوان امروز این مملکت است.»
شاهزاده رضا پهلوی همچنین در پاسخ به این پرسش که «شما سلطنتطلب هستید یا جمهوریخواه؟»، تاکید کرد که انتخاب شکل حکومت آینده ایران «با مردم» است و افزود که «در هر دو فرم کشورمان قابل اداره خواهد بود.»
او در عین حال توضیح داد: «مسئله بیشتر برمیگردد به خصوصیات آن کشور و منطقه و بافت اجتماعی وگرنه کیست که با جمهوریت مخالفت داشته باشد؟ من کوچکترین مخالفتی با جمهوریت ندارم. حتی ممکن است بگویم در اساس جمهوریخواه هم باشم اما سوال اینجاست که (این سوال را باید مردم ایران پاسخ دهند) آیا وجود یک نهاد فرامسلکی، غیر سیاسی به عنوان یک سمبل وحدت کشور همچنان برای مملکت ضروری است یا نیست؟».
وی با تاکید بر «دموکراتیک» بودن محتوای حکومت آینده ایران گفت که «هیچ مقام مسئولی در کشور ما که تصمیمگیرنده باشد نمیتواند غیر منتخب و غیر دموکراتیک باشد» و افزود: «اگر قرار باشد نظام پادشاهی نهایتا شکل آینده نظام باشد، هیچ چیزی به غیر از آن چیزی که شبیه آن را در سوئد یا در هلند یا در ژاپن میبینید، نمیتواند باشد.»
شاهزاده رضا پهلوی با اشاره به آنچه «یکی از اشتباهات در جبهه طرفدار نظام پادشاهی» عنوان کرد، گفت: «بعضیها هستند که میگویند ما یک پادشاهی که مسئولیتی و تصمیمگیری نداشته باشد میخواهیم چکار؟ پادشاه باید یک سری مسئولیتها داشت باشد.»
او مخالفت قاطع خود با این مسئله را ابراز کرد و گفت: «اینجاست که من مشکل پیدا میکنم، چون میدانم این فرهنگ بتسازی و دیکتاتورتراشی آخر سر مسئله را منحرف خواهد کرد.»
وی تاکید کرد: «من اولین کسی خواهم بود که با آن سیستم مخالفت خواهم کرد.»
شاهزاده رضا پهلوی توضیح داد: «اگر بگوییم یک پادشاهی داشته باشیم {زیرا جزو} فرهنگ کشورمان است و آن بالا بنشیند مانند پادشاه ژاپن و سوئد و یا ملکه الیزابت که کاری به سیاست ندارند و یک نفوذی از لحاظ فکری دارند و کارهای خودشان را میکنند، آن موقع شاید معنی پیدا کند.»
او با اشاره به مهره شاه در بازی شطرنج، خطاب به طرفداران نظام پادشاهی گفت: «اگر نظام پادشاهی میخواهید بسیار خب، به شرطی که مقام پادشاه، کوچکترین وظیفه اجرایی نداشته باشد {زیرا} اگر داشته باشد آسیب پذیر میشود. اگر اوست که کل ستون را نگه میدارد، نباید {با وارد کردن او به سیاست} مهره شاه را آسیبپذیر کنیم.»
شاهزاده رضا پهلوی در پایان تاکید کرد: «برای من مسئله جمهوری و یا پادشاهی نیست، مسئله برای من دموکراسی واقعی است. هر شکل نهایی که نظام پیدا کند باید اول پاسخگو باشد.من بهر فرم پادشاهی را قبول ندارم. اگر بتوانیم پادشاهی سمبولیک داشته باشیم، باید در نهایت ببینیم جامعه چه میخواهد وگرنه اساس، جمهوریت است.»