با گذشت بیش از ۲۴ ساعت از سقوط هواپیمای مسافربری تهران – یاسوج، هنوز لاشه این هواپیما و پیکر سرنشینان آن پیدا نشده است. بدلیل شرایط جوی منطقه، بارش شدید باران و برودت هوا، عملیات تجسس با مشکلاتی روبرو شد و تلاشها برای یافتن لاشه این هواپیما طی شبانه روز گذشته نتیجهای نداشت.
این در حالیست که یک مقام سابق هواپیمایی کشوری اعلام کرده که سیستم مکان یاب اضطراری این هواپیما به علت پرداخت نشدن حق عضویت بین المللی توسط هواپیمایی آسمان قطع بوده است.
گزارش ها از عمر ۲۵ ساله هواپیما و سابقه طولانی نقص فنی آن حکایت دارند. نامساعد بودن آب و هوا از دیگر گمانه زنی ها درباره علت سقوط است.
در هواپیمای تهران – یاسوج تعدادی از پزشکان و پرستاران نیز حضور داشتند که برای ارائه خدمت به یاسوج میرفتند.
شرکت آسمان هزینه فعال بودن سیستم مکانیاب هواپیما را نپرداخت، سیستم غیر فعال شد
علیرضا منظری، معاون اسبق هواپیمایی کشوری در گفتوگو با ایلنا در مورد اینکه چرا سیستم مکان یاب هواپیمای ATR متعلق به شرکت آسمان خاموش است؟ گفت: «سیستم ELT بر روی هواپیماها نصب میشود تا در شرایط خاص موقعیت هواپیما را اعلام کند. استفاده از این سیستم نیاز به آموزشهای فنی و عملیاتی خاصی دارد که افرادی در شرکتهای هواپیمایی این آموزشها را میبیند. شرکتهای هواپیمایی برای دریافت این سیگنالها باید عضو این موسسه بینالملل شوند و حق عضویت بپردازند اما گویا شرکت آسمان حق عضویت خود را به این موسسه نپرداخته است.»
جعبه سیاه هواپیما تنها با حضور نمایندگان ATR باز میشود
محمدرضا رضایی کوچی در گفتگو با خبرنگاران درباره بازگشایی جعبه سیاه این هواپیما با حضور نمایندگان شرکت ATR اظهار داشت:«طبق قوانین بینالمللی جعبه سیاه باید با حضور نمایندگان شرکت ATR باز و بازخوانی شود.» وی در ادامه افزود:«در حال حاضر اقدامات برای ویزای نمایندگان شرکت ATR در حال انجام است و احتمالا تا فردا نمایندگان این شرکت وارد ایران میشوند.»
در میان مسافران چند نفر از فعالان محیط زیست هم حضور داشتند که به گفته محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی «برای توضیح درباره فعالیتهای محیط زیستی همکاران شان به مجلس رفته بودند».
احتمالا منظور این نماینده مجلس از “همکارانشان” فعالان بازداشت شده محیط زیست باشد.
محمدرضا تابش در بیانیه خود نوشته است: «حادثه تاسفبار سقوط هواپیما در مسیر یاسوج که منجر به جان باختن دهها تن از سرنشینان و کادر هدایت کننده هواپیما شد، و جمعی از اساتید دانشگاه و متخصصان متعهد و از خود گذشته محیط زیست و منابع طبیعی که در روزهای اخیر با حضور در مجلس شورای اسلامی از تلاشگران این عرصه و فعالیتهای آنها مستندا دفاع نمودند را به کام مرگ کشید، موجب تاسف وتاثر فراوان شد.»